De prin lume cautate,  Oameni

Sunt ipocrită.

Mă gândesc de ceva vreme că înainte să dai unui om privilegiul de a se numi prieten, ar trebui să treacă printr-un test simplu de 5 întrebări. Trecem aici peste discuțiile că în timp, prin fapte și alte asemenea acțiuni vei vedea dacă îți este sau nu îți este prieten. Susțin toate ipotezele voastre, însă eu chiar cred că e nevoie de acest test.

Ziceam că e un privilegiu această titulatură. Păi cam este astăzi. Prea mult ne pretindem cine nu suntem și prea mult susținem principii și valori pe care le încălcăm. Prea multe cerem de la alții când nu știm să oferim și prea multe așteptăm când nu ar trebui să căutăm. E un privilegiu, pentru că e atât de plină lumea de fățarnici… Păi câți oameni întâlnești, atâtea fețe ai. Da, da. Unii mai sunt și ipocriți, cică și subsemnata este de ceva vreme încoace. Nu zic că nu am avut momente când am fost. Poate chiar nu mi-am dat seama, dar mai trist e când primești lecții de la oamenii care una zic și alta fac. Știu și eu vorba cu fă ce zice popa, nu ce face popa, dar aici nu vorbim de preoți.

Revenind la test. Spate în spate, față în față, în încăperi separate. Să răspundă în primul rând fiecare ce ar face în anumite circumstanțe ori ce le place, zile importante etc. (nu am stat să mă gândesc la întrebări, pentru că e imposibil ce zic eu să se pună în practică) și apoi să răspundă fiecare pentru celălalt. Mamă, cât aș savura aceste momente.

Vor fi persoane care vor spune că nu așa vezi prietenii. Poate. Mie mi s-a dovedit că oamenii care au fost întrebați despre mine, ce îmi place și cum aș face ori li s-a spus ceva despre mine că aș fi făcut:

1. fie îmi sunt prieteni de mai mult timp și au știut ce să răspundă ori au venit să mă întrebe despre ce au auzit vorbindu-se despre mine

2. fie nu au știut și s-a dovedit că nu își meritau această titulatură.

Sunt curioasă la câți oameni aș fi eu prietenă.

P.S. Spunea cineva înainte să plece din Iași că prietenii ei vor rămâne cei pe care și i-a făcut până atunci, iar de acum încolo nu va mai vrea să își facă alții. Iată că am ajuns și eu în acest stadiu. Mulțam, dar mă mulțumesc cu oamenii minunați pe care îi am în viața mea și mi-au dovedit că-mi sunt prieteni prin trecerea timpului.

7 Comments

 • andreih21

  Intr-adevar, foarte greu gasesti prieteni in adevaratul sens al cuvantului, dar niciodata nu cred ca trebuie sa incetam sa ne facem prieteni, nu se stie niciodata cand vei gasi un prieten bun.

  • Andreea Dumitru

   Probabil ai dreptate, însă voi prefera să nu îi caut sau să iau în brațe fiecare amiciție care ar părea să fie prietenie. Timpul va decide. El decide multe în ceea ce ne privește.

 • andreih21

  Da nu trebuie sa ii iei in brate, ei se cunosc in situatiile dificile cel mai des, dar trebuie sa te arati ca fiind o persoana deschisa, sa ajunga sa vada ca meriti sa ii ai langa ei, adica sa te comporti normal, asa cum esti tu. Iar daca ei nu reusesc sa vada asta inseamna ca nu au fost destul de atenti sau pur si simplu nu le pasa si nu merita bataie de cap.

 • andreearusu

  Așa este…articolul evidențiază foarte bine cum stă treaba cu ipocrizia…Din păcate, cam toți ajungem să fim ipocriți fără să vrem la un moment dat! Ceea ce contează cu adevărat este intenția, care nu poate să fie decât rea!
  Cu drag! :*

 • Florentina

  Of of… asa e cum scrii tu aici. Prietenii cu greu ii mai castigi azi. Cred ca cei din copilarie sunt cei mai statornici. In majoritatea cazurilor. Timpul, cum spui tu e cel care decide tot si aranjeaza lucrurile in fel si chip.

 • Maria

  Foarte frumos! Felicitari, Andreea pentru ceea ce scrii! Intr-adevar de apropie extraordinar de mult de realitatea din zilele noastre! Trebuie sa fim atenti cum ne alegem prietenii!

 • RoxanaR

  Din punctul meu de vedere prietenii vin greu, în timp și, de cele mai multe ori, fără să-i vrei în mod direct. Și oricât de rece ai fi ca persoană, unii oameni ajung sub pielea ta, stau acolo și cu bune și cu rele (pentru că toți ne greșim unii altora), învață să-ți fie prieteni și te învață și pe tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *