De prin lume cautate,  Oameni

Picături de realitate în vis

Ora 7.30. Duminică. Te trezești de parcă ar fi luni și ar trebui să fugi după propria viață pentru a prinde metroul care te-ar duce la acel moment cheie ce ți-ar colora ziua. Dar nu. Cu ochii mari te uiți mirată în camera imensă și cauți telefonul pe noptiera de culoarea cafelei. Îți dai seama că e prea dimineață și te întorci să îl iei în brațe. Patul de două persoane s-a transformat pentru a fi doar pentru tine.

Îți faci curaj și pui ibricul pe foc pentru o cafea de „bună dimineața”. Sunetul vâjâit îți dă o durere de cap de care ai vrea să fugi și te gândești să admiri natura. Bucureștiul e tare frumos. Are ceva aparte în el: lumină, zbucium, speranțe, dorințe, sosiri și plecări, iubiri și părăsiri, oameni zâmbitori, dar și obosiți, un amalgam pentru suflet. Toată savoarea cafelei și gândurile fugare deasupra capitalei sunt deranjate de un ciocănit în ușa veche de la intrare. Cu ochii plăpânzi, cu zâmbetul răzleț știa că îl aștept și mă ia în brațe. Îmi sărută fruntea și-mi zice că merge să facă un duș. Picăturile reci îi invadează trupul și îl trezește din somnul adânc de somnambul în viață.

Mă simt invadată și simt cum singurătatea mi-e străpunsă de un prinț pe care îl visaserăm aseară.  În prosop și cu zâmbetul larg pe chip mă invită să luăm micul dejun împreună ca mai apoi să se poată odihni. Bucătăria îngustă ne ține apropiați și ne face să ne sorbim din priviri. Astăzi și laptele pare mai bun. Clătitele pregătite de el au un gust aparte. Au gust de suflet. Rămân să spăl vasele și pleacă în patul făcut parcă doar pentru mine, dar după doar 5 minute acesta prinde centimentri în plus. Iau pătura cea pufoasă de culoarea frunzei tomnatice și îi învelesc făptura. Ceva mă îndeamnă să îi strâng chipul între mâini și cu brațele-mi să îl protejez. De fapt visul acesta nu știe că eu am nevoie să fiu ocrotită de trezire. Totul pare firesc.

Ora 12,30. Duminică. Te trezești cu un sărut pe frunte și realizezi că prințul tău nu e în vise, ci e în realitatea numită viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *