De prin lume cautate

Generațiile și spitalele

Există patru categorii de vârste pentru pacienții din România care se împart și ei în alte zeci de tipuri, dar e destul de complicată treaba pentru a intra în profunzimea subiectului. Ce am putut eu observa la oamenii din jurul meu sunt următoarele tipologii:

  • bătrânii – își așteaptă moartea, de ce să mai meargă la spital? Știu. Veți spune că sunt și ceilalți care stau toată ziua la medic sau pe la cozi. Nu am ajuns acolo, probabil nu stau de drag pe la medic pentru a comenta.
  • persoanele de vârsta părinților mei – sunt pe principiul “mai bine mă tratez cum știu eu decât să merg la spital să le dau șpagă”.
  • persoanele de vârsta mea – de obicei au un abonament medical la privat și nu pot să iși ia concediu medical de teama concedierii…sau își iau concediu medical doar pe hârtie și muncesc de rup de acasă cu boala la braț.
  • copiii – ei vin la pachet cu părinții protectori care imediat cum apare mucul se agită și merg la spital să vadă ce se întâmplă. De obicei la spitalele private că au abonamente special făcute pentru a duce copilul de urgență dacă au nevoie.

Nu e pamflet. E realitatea din jurul meu și e povestea oamenilor în raport cu spitalele din această țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *