Viata in patru

5 activități de ținut copilul ocupat în casă

De curând Ștefania a trecut printr-un episod de “gură-mână-picior”, acea boală contagioasă care te ține în casă câteva zile chiar dacă la fereastră se aud toți copilașii cum se joacă. Ea e super activă și trebuie ținută mereu ocupată, pentru că altfel începe plânsul de pisică ori îți aduce frumos sandalele să te invite afară. 

Am răscolit internetul și mai ales Pinterest-ul și am găsit câteva idei. Poate vă sunt de ajutor mai ales că fie e caniculă, fie e furtună și nu prea poți ieși afară tot timpul.

Brioșe colorate

Ai nevoie de o formă de brioșe și de atâtea bile câte goluri ai, câte două din fiecare culoare. Eu am lăsat-o prima dată să se împrietenească cu ele și să le pună cum dorește și apoi am pus eu un rând, iar ea l-a dublat punând pe următorul rând aceleași culori. Prin acest joc poate învața culorile și sortarea.

Am folosit:

 • formă de brioșe
 • 2 bile galbene, 2 roșii, 2 albastre

Cuburi de gheață la orizont 

Cuburile de gheață nu și-au mai găsit locul în cafeaua mea, ci pe salteluța ei de joacă. Am avut nevoie de cuburi, boluri și mulți stropi de apă pentru râs necontrolat. Am pus cuburile într-un bol și Ștefi le-a mutat fie în celalalt bol, fie în formă. Distracția a fost maximă, pentru că alunecau cuburile și la final apa am folosit-o să ne stropim. Prin acest joc are parte de noi texturi, pentru că nu se joacă mereu cu gheață, poate învăța diferența dintre rece și cald.

Am folosit:

 • formă de cuburi de gheață 
 • cuburi de gheață
 • 2 boluri
 • 1 prosop

Băița colorată

Am umplut cădița cu apă, am scos-o pe balcon și am pus toate jucăriile colorate. Ce a urmat intră la categoria “bălăceală” fără limite, pentru că apa a fost transferată din cădiță în tot balconul și puțin prin camera domniței. Dintre toate activitățile pe care le-am făcut cu ea, aceasta a ținut-o cel mai mult timp ocupată – mai bine de 30 de minute.

Am folosit:

 • o cădiță
 • apă călduță
 • jucării colorate
 • un prosop
 • un mop

Borcane și capace buclucașe

Cu câteva borcane de diverse forme și capacele lor ne-am jucat câteva zeci de minute. Ștefania trebuia să nimerească capacul fiecărui borcan, dar nu a reușit doar asta, ci a și băgat capacele mai mici în borcanul mai mare. Dacă aveți bile mai mici puteți juca și altceva cu borcanele: le aliniați și încercați să aruncați bilele în borcane. Trebuie să vă asigurați că bilele intră în borcane.

Am folosit:

 • 3 borcane cu capac

Bilele cântărețe

Această jucărie a fost cea mai bună investiție dintre toate jucăriile cumpărate. Am dat cred că 24 de lei la reducere și cel mai atractiv lucru pentru Ștefania este să bage bilele și când cad scot un zgomot. În plus poate să cânte la xilofon. Are și un ciocănel, dar ea le împinge cu mâna. Învață astfel și culorile, pentru că fiecare cerc are o culoare în care trebuie să pună bila identică la culoare.

De obicei când am o pană de idei și nu știu cum să o țin ocupată caut activități pe Pinterest în funcție de vârstă și de ce materiale am prin casă. Sper că cele 5 idei pe care eu le-am pus în practică să vă ajute și să vă aducă multe zâmbete în timpul petrecut împreună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *