De prin lume cautate

Weekend în familie

24 – 26 august

Pentru unii weekendul începe de vineri, de aceea m-am gândit să mut articolul săptămânal joia și să pun și evenimentele de la final de săptămână. 

  

  • Ziua Vulcanilor la Casa Experimentelor – Evenimentul se desfășoară vineri, 24 august, de la ora 10.00 la ora 13.00, “alături de Andi Andezit, simpatica mascotă din Casa Vulcanilor – Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, care a fost realizată din andezit, o bucată de rocă vulcanică”. Vor fi 2 serii de ateliere „Vulcanul din Casă” (Seria 1 de la ora 10:30, Seria 2 de la ora 12:00), cu câte 20 de participanți, Participarea la workshop este GRATUITĂ în limita locurilor disponibile, însă există și posibilitate contracost. Înscrierile se fac la office@casaexperimentelor.ro cu următoarele detalii: Numele și prenumele copiilor participanți, vârsta, Seria 1 sau 2 și datele de contact. Toate detaliile le găsiți AICI.
  • Caravana Muzeelor ajunge la Observatorul Astronomic – între 22-24 august 2018 s-a pregătit un program complex pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Vineri, 24 august, de la ora 10.00 programul arată că se va desfășura activitatea Despre Univers: “Descoperim care este locul nostru în Univers, în expoziția Observatorului, jucându-ne cu dispozitive noi, cu ecran tactil. Aflăm date interesante despre planetele din Sistemul Solar, despre Galaxia Noastră și multe stele îndepărtate. Cunoaștem istoria explorării și descoperirii spațiului cosmic”. Înscrierile se fac la conferinte@muzeulbucurestiului.ro, 0722.574.897, taxă participare: 10 lei/copil. Toate detaliile le găsiți AICI.
  • Dulce by Bucharest Gourmet Festival – între 24 și 26 august desertul se servește la Roaba de Cultură, în Parcul Herăstrău, de la ora 13.00 până seara târziu. Descrierea festibalului sună cam așa: “Primul festival din România în care scoatem la înaintare cele mai cool și mai tentante truckuri cu deserturi, de la clătite, gaufre sau înghețată până la plăcinte sau cannoli, toate sunt perfecte pentru a vă deschide apetitul de festival și de sweet streetfood”. Tentant, nu? Toate detaliile le găsiți AICI.
Sursă foto: Facebook Event Dulce by Bucharest Gourmet Festival
  • Marea stropeala – se desfășoară la În Picioarele Goale, vineri de la ora 10.30 și durează 2 ore. Prețul este de 25 de lei per copil și poate fi însoțit de un părinte. Toate detaliile le aflați AICI și nu uitați că se fac înscrieri.
  • Bucharest GreenSounds Festival – evenimentul începe vineri de la ora 16.00 și încheie duminică seara la ora 23.00. Estea a V-a ediție a festivalului ce se desfășoară în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle și care reunește artiști precum ROA, Subcarpați, Coma, Grimus, Omul cu șobolani etc. Toate informațiile despre eveniment le găsiți AICI.
Sursă foto: Facebook Event Bucharest GreenSounds Festival 2018
  • Cinema în aer liber în Parcul Titan – locația ați aflat-o deja, iar evenimentul se desfășoară până la jumătatea lunii septembrie. Proiecția se ține pe Insula Artelor. Filmele încep la ora 21.00, iar programul pentru acest weekend este: vineri, 24 august – CU DRAG, VAN GOGH/ LOVING VINCENT, R. Hugh Welchman, Dorota Kobiela, 94 minute, AP12; sâmbătă, 25 august – NEA MĂRIN MILIARDAR, R. Sergiu Nicolaescu, 88 minute, AP12; duminică, 26 august – ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ, R. Tom Barton-Humphreys, 90 minute, AG. Toate informațiile le găsiți AICI. Vizionare plăcută!
  • Clay Play Ceramica în Parcul Lumea Copiilor – locația ați aflat-o din numele evenimentului, iar programul este pe zile vineri, 24 august de la 16.30 la 21.00, sâmbătă, 25 august doua intervale 11.00-14.00 și 17.00-21.00 și duminică, 26 august, tot două intervale 11.00.-14.00 și 17.00-20.00. Evenimentul este pentru copiii ce doresc să afle tainele picturii pe ceramică și a olăritului. Toate informațiile le găsiți AICI.
  • Zilele Bucuriei – este un eveniment recurent din Parcul Kiseleff, intr. arh. Ion Mincu ce se desfășoară sâmbăta și duminica de la ora 9.00. Organizatorii prezintă evenimentul ca fiind o “expoziție cu găzduirea participanților parteneri în vederea desfășurării de către aceștia a activităților comerciale și/sau de promovare, însoțită de activități educativ-recreative pentru copii (ateliere, animatori, muzică, dans pe scenă, etc.)”. Toate informațiile le găsiți AICI.
  • Music in the Park 2018 – este un eveniment ce se desfășoară sâmbătă și duminică, de la ora 19.00, în Parcul Crângași. Vor concerta Smiley, Cabron, Gojira & Planet H și Carla’s Dreams. Toate informațiile le găsiți AICI. Intrarea este liberă.
Sursă foto: Facebook Event Music in the Park 2018

Dacă mai știți evenimente le aștept în mesaj să îmbogățim lista acestui weekend. Dacă lista nu vă surâde luați primul tren și urcați-vă în el spre o zonă de munte, apropiată Bucureștiului. Cu siguranță va fi o zi de neuitat. Vă urez un final de săptămână liniștit și deconectat de la tehnologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *