De prin lume cautate

Evenimente de weekend

31 august – 2 septembrie

Iată câteva evenimente din acest weekend care v-ar putea face zilele mai frumoase, mai pline de aventură ori pur și simplu să vă simțiți mai buni, mai liberi, mai frumoși. 

Sursă foto: Facebook Bucureștii lui Caragiale
  1. Dăruiește timp un pic altfel – Donează sânge! – În perioada 31 august – 2 septembrie, în intervalul 09:00 – 13:00, pe Esplanada Sud (intrarea principlă) are loc o nouă ediție a campaniei ”Dăruiește timp, donează sânge”. În ediția anterioară, organizatorii au reușit să recolteze o cantitate de sânge care a salvat peste 300 de pacienți internați în spitalele din București. Dacă vreți weekendul acesta să faceți o faptă bună, zic să dați un ochi AICI și să mergeți să donați sânge.
  2. Festival Estival – un eveniment ce se desfășoară lângă Roata Mare din Herăstrău, de vineri până duminică, 2 septembrie. Vor fi trei zile în care vor concerta The Motans, Direcția 5, Cargo, Alina Eremia, Irina Rimes, Ami, iar bunătățile românești le găsiți de la ora 10.00 în fiecare zi. Toate detaliile despre eveniment le găsiți AICI. Intrarea este liberă.
  3. Festivalul Bucureștii lui Caragiale – Ediția a VII-a – a început de luni și se termină duminică, 2 septembrie. Întreaga zi în Parcul Cișmigiu sunt activități de la ora 10.00 pentru cei mici și cei mai mari. Noi am mers marți dimineață și a fost o atmosferă de poveste: teatru, concerte, expoziții, activități, parcul amenajat frumos și colorat, iar atracția cea mai mare e aerul pe care îl transmit diverse personaje îmbrăcate interbelic și mimii care se plimbă printre spectatori. Chiar merită să mergeți. AICI găsiți toate detaliile și întreg programul pe zile.
  4. Cinema în aer liber în Parcul Titan – filmele încep la ora 21.00, pe Insula Artelor. Vineri, 31 august va fi difuzat Final fericit/ Happy End, (r. Michael Haneke, AP12), sâmbătă, 1 septembrie – Eu când vreau să fluier, fluier (r. Florin Șerban, N15) și pe duminică, 2 septembrie – Veronica (r. Elisabeta Bostan, AG). Așadar, pentru cine are poftă de filme românești vizionare plăcută! Toate detaliile le găsiți AICI. Intrarea este liberă.
  5. BikeFest 2018 – se desfășoară pe 1 și 2 septembrie și se adresează tuturor iubitorilor de bicicletă. Există două trasee, iar concurs de bicicletă pornește și se încheie în curtea Palatului Parlamentului. Există cursa Urban Race MTB, dedicată mountain biker-ilor și cursa Urban Race ROAD, pentru iubitorii curselor de șosea. Cele două curse au ora de start și premii diferite. Detalii despre concurs și înscriere AICI. Toți banii din taxa de participare merg la sportivii paralimpici. Toate detaliile le găsiți AICI. 
  6. La pas pe Calea Victoriei 1-2 septembrie 2018 – un eveniment ce îi invită în acest weekend pe bucureșteni și pe turiștii prezenți în Capitală, “să străbată, la pas, una dintre cele mai frumoase străzi din centrul orașului, Calea Victoriei. Pe segmentul de la intrarea dinspre Piața Victoriei, până la intersecția cu strada George Enescu, în intervalul orar 10:00 – 21:00, Calea Victoriei va redeveni pietonală și va reda, printr-un traseu animat de activități stradale, atmosfera Bucureștiului interbelic.” Toate detaliile le aflați de AICI. Organizatorii promit pe pagină trasee pline de surprize.
  7. Înțărcarea, adaptarea și sănătatea în colectivitate – e un eveniment de neratat duminica, 2 septembrie, de la ora 17.00 la Oratoriul Sf. Murialdo din Popești-Leordeni. Trei specialiști vor vorbi despre provocările noilor începuturi. AICI găsiți toate detaliile evenimentului și nu uitați că e un eveniment dedicat exclusiv mămicilor. Intrarea este liberă. 
  8. Cu bastonul prin București – duminică, de la ora 18.00, are loc penultima plimbare a acestui eveniment, iar punctul de plecare este intersecția străzilor Armenească cu Semilunei. “Traseul durează două ore și se desfășoară pe străzile: Pasului – Spătarului – Franzelarilor – Silvestru – Armenească – Maria Rosetti – Luca Stroici – Viitorului – Salcâmilor – Popa Petre. Participarea este gratuită. Nu este necesară înscriere prealabilă”. Toate detaliile le puteți afla de AICI.

Un weekend liniștit și plin de tot ce e mai frumos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *