De prin lume cautate,  Oameni

Un text alandala despre prietenie

Despre oameni se pot spune multe: că sunt buni, răi, frumoși, urâți, empatici, egoiști și alte nu știu câte caracteristici. Însă cred că omul are o calitate ce timpul o testează cel mai bine: aceea de a fi prieten. E ca un fel de fișă a postului în care niciodată punctele nu seamănă cu ale colegului de pe aceeași poziție, pentru că fiecare e diferit. Am spune că “cine se seamănă, se adună”, dar aș continua și cu partea “iar în timp se alege”.

Pentru a fi prieten trebuie să ai niște caracteristici comune: să fii de încredere, să știi să asculți, să fii umărul care lipsește la nevoie, să fii colțul cămășii pe care celălalt a băgat-o la spălat și nu are cu ce își șterge lacrimile, să fii mamă, tată, soră, frate, iubit, iubită, doza de nebunie și tot ce e nevoie în momente cheie. Dar degeaba ai toate aceste liniuțe principale din fișa postului dacă nu ai acel ceva cu omul intitulat “prieten”. 

Acesta e un text alandala scris pentru a-mi aminti de prietenii mei pentru care fie eu, fie ei nu ne-am îndeplinit sarcinile din acea fișă a postului numită suflet. Trenul s-a oprit și unul dintre noi a coborât în altă stație. Regret prietenii pierdute din cauza unor prostii puerile, a unor naivități ce țineau de vârstă, dar cu siguranță dacă timpul nu ne-a fost alături așa înseamnă că ne este cel mai bine.

Pentru cei care îmi sunt aproape nu pot să zic decât …mulțumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *