SuperBlog

Bucătăria visurilor – pata de modernism oferită clasicului

Mă sărută ușor pe frunte și îmi șoptește la ureche “haide”. Mă ridic agale când domnișoara mea se aruncă cu bucurie peste mine și îmi strigă:

-Mami, mami! Nu ești încă gata? 

Buimacă mă îmbrac și după pregătiri aterizez în mașină mergând cu cei mai importanți doi oameni din viața mea într-un loc ce poartă numele de “habar nu am unde merg”. Intrăm într-un sat, la poalele muntelui și Andrei oprește mașina. Ștefi strigă:

-Uite, mami! Asta e casa noastră!

Eu cred că e o glumă și Andrei îmi explică că asta e surpriza, dar care trebuie finalizată prin alegerea împreună a unei decizii care poate să ne aducă acel “acasă” mult visat. După o vizită a camerelor, ajungem la ceea ce îmi doream cel mai mult și care a fost un criteriu important în alegerea acestei surprize: bucătăria. Imensă, luminoasă și perfectă de amenajat așa cum îmi doream eu. În căpșorul meu deja vedeam masa mare albă în jurul căreia luăm cina în familie. O față de masă vișinie pe care un sfeșnic este pus în mijloc transmite perfecțiunea cadrului. Tapetul de pe perete completează perfect scena noastră și culoarea cafelei cu lapte pare o decizie foarte bună.

Sursă foto: www.somproduct.ro

Bucătăria spațioasă și pătrată deja o văd mobilată în formă de L pe partea unde încorporăm aragazul, cuptorul, mașina de spălat vase și chiuveta. Deasupra blatului totul e organizat frumos. Tacâmurile sunt aranjate de parcă ar sta la expoziție, iar gadgeturile oferă pata de modernism clasicului din bucătăria visurilor. Un termomentru de vin stă pe colțul mesei lângă un cântar de bucătărie colorat. Vesela jucăușă te îndeamnă să guști din mâncare, dar de teamă să nu strici “platingul” te abții. Râșnițele stilate au locul lor lângă setul de ustensile scos din revistele de “cooking”.  

Sursă foto: www.somproduct.ro

Paharele de vin ne așteaptă să cinstim că suntem împreună, dar ochii mei fug la mocheta multicoloră care te face să te gândești cu veselie la ce zi minunată e afară. Albul mobilei și cafeaua cu lapte de pe perete sunt completate de culorile de produsele de organizare și depozitare. De la recipentele pentru condimente până la sticlele de apă totul are o pată de culoare. Curcubeul din bucătărie e exact ca noi: pe cât suntem de simpli, pe atât suntem de complecși. 

În dulapul din colț se ascund oalele și tigăile minunate în care aștept cu nerăbdare să gătesc tocănița preferată a familiei mele ori să facă el cel mai bun pui cu smântână din lume. Pasiunea mea pentru căni nu se uită nici la casă nouă, deci un dulap e plin de căni comandate pe SomProduct. Ceainicul stă cuminte pe masă lângă cești și lângă sticla de apă atât de frumos colorată de parcă un pictor a zis să își pună toată arta pe ea. Fiecare produs care poate exista în bucătărie are acum un recipient special: cafea, făină, cereale etc. Cărțile cu Jamie Oliver și Gordon Ramsay stau pe raftul de lângă masă între două ghivece cu flori.

În spatele ușilor albe rămâne visul care speră cândva să devină realitate. De la sărutul lui, joaca ei și aranjarea în detaliu organizată a tot ceea ce poate înseamna “acasă” la poale de munte.

* Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *