SuperBlog

Siguranța stă în original

Am început școala de șoferi și sper cât de curând să îmi pun la loc de cinste și permisul de conducere. Deja îl bat la cap pe Andrei că va trebui să schimbăm mașina și să luăm una mai spațioasă, pentru că numai bagajul Ștefaniei umple portbagajul în plecările noastre. Provocarea Superblog și  eXclusiv OEM a fost să ne alegem un model BMW, așadar am început documentarea să văd ce mașină îmi face cu ochiul și mi-ar plăcea să o conduc. E un exercițiu de imaginație perfect pentru ce va fi în viitorul apropiat. Criteriile principale în alegerea mașinii ideale pentru familia noastră au fost:

Sursă foto: www.exclusivoem.ro
  • să fie spațioasă;
  • să fie fiabilă; 
  • să fie confortabilă;
  • să găsim piese originale BMW cât mai ușor; 
  • puterea motorului;
  • consumul.

Modelul câștigător este BMW X5, un model de SUV care dăinuește din istoria lui E53 și care impresionează prin îmbinarea părții sportive cu eleganța sa. Așa ne-am dat seama că ne dorim o mașină mare.

Suntem familia care hoinărește și care nu stă niciodată locului, deci e perfectă și pentru drumețiile montane pe care le avem în plan. Criteriile cele mai importante în alegerea mașinii spunea tata că sunt dacă găsești piese de schimb, dacă sunt accesibile, dacă sunt piese originale sau sunt contrafăcute. Tot tata ne spunea când am cumpărat prima mașină că dacă vrei să faci o mașină să îți fie trainică trebuie să ai grijă ce schimbi la ea în caz de o problemă. Întreținerea unei mașini sănătoase este alegerea unor piese de BMW de la eXclusiv OEM care să îi asigure X5-ului meu mult visat viață lungă. Atunci când vrei să îți schimbi jantele alegi jante BMW 19 originale ori când trebuie să faci schimbul de ulei alegi ulei original BMW. De partea tehnică cu siguranță Andrei se va ocupa mult mai bine, însă eu voi avea grijă ca ea să fie întreținută mai mult estetic. 

Ștefania mereu mănâncă în scaunul ei și face destul de multă dezordine și cu siguranță interiorul trebuie să fie și el întreținut prin vizitele la spălătorii autorizate și care să folosească detergenți speciali să nu afecteze caroseria. Grija cea mai mare va fi la parcări să nu apară diverse tatuaje și mai ales în traficul infernal din București unde dacă nu te bagi când trebuie și unde trebuie sigur ajungi să fii sărutat nu prea tandru de altcineva. În orice situație cu siguranță l-aș susține pe Andrei să mergem pe alegerea unor piese auto BMW X5 și a unor accesorii originale de la eXclusiv OEM. Ei oferă și consultanță și produsele lor aduc un plus mașinii față de cele aftermarket care sunt produse contrafăcute și nu oferă siguranță. Dacă se strică ambreiajul la mașină tu te urci în mașină cu un copil după ce înlocuiești originalul cu o chestie contrafăcută? Eu personal nu pot să beau sifon cu gust de Cola, ci pot să beau doar Cola. Între cele două nu există comparație. Nu e vorba despre gust ca în cazul sucului, ci este vorba despre siguranța ta și a familiei tale în trafic. În plus, mașina e ca un al patrulea membru al familiei și trebuie să o îngrijești. Ea mănâncă combustibil, dar uneori mai are nevoie și de niște haine noi, niște încălțări mai bune. Cu siguranță dacă alegi piesele originale ele vor fi mai trainice și mașina nu îți va da dureri de cap prea des. 

Am găsit pe site-ul celor de la eXclusiv OEM cam tot ce e nevoie în mod uzual pentur o mașină: filtru de ulei, de aer, antigel, ulei, ștergătoare, jante, roți și lista este interminabilă. Ideea este că nu cred că există ceva să nu găsești și de care să ai nevoie pentru modelul tău de BMW. Cu siguranță când îți alegi mașina trebuie să ai grijă și de unde iei piesele originale. În situația aceasta pentru mine a alege ce e mai bun este cea mai bună variantă pentru siguranța familiei mele.

La final las un video pentru a înțelege mai bine diferența dintre original și contrafăcut și cât de importantă este alegerea făcută.

*Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *