Recenzii

Aer curat și un purificator în casă pentru o familie sănătoasă

Trăim într-un cartier în care se construiește foarte mult și oricât am șterge praful, el se vede imediat așezat peste tot. După nașterea Ștefaniei am dormit toți trei în aceeași cameră și simțeam adeseori cum aerul devine irespirabil. Începeam să tușim, ne trezeam și deschideam geamul. Nenorocul mai aducea și un miros de pe la Glina sau de cine știe unde și aerul era și mai poluat. Așadar am tot căutat soluții: aparat salin care ar ajuta respirația și ar purifica și aerul, umidificator (pentru că cică am fi avut nevoie), dar nimic nu a dat roade. 

De două luni Ștefania a decis să doarmă în camera ei și observam că după ora 02 începe să tușească și dacă dormea unul dintre noi cu ea aerul era și mai irespirabil. Dacă mai era și răcită și avea muci, distracția era și mai mare.

Buzzstore și Rowenta au lansat o campanie de testare a unui purificator pe care îl aveam pe lista de cumpărături, dar nu neapărat acest model. Am așteptat să vedem dacă sunt selectată și între timp am cam uitat de desfășurarea campaniei. În urmă cu o lună aflu prin telefon că vine purificatorul de aer Intense Pure Air PU4020F0 din campania Rowenta Homecare și bucuria a fost imensă. L-am pus imediat în funcțiune și de atunci în fiecare noapte purificatorul își face treaba. Am fost surprinși când l-am primit de câte filtre are și câte funcții. Pe el scrie că filtrează până la 99.95% din particulele fine prin cele 4 nivele de filtrare:
1- Pre-filtrul care blochează particulele de mari dimensiuni (praful, părul de animale sau uman etc.);
2- Filtrul din carbon activ care captează mirosurile, gazele și compușii organici volatili;
3- Filtrul HEPA care filtrează pănă la 99.95% din particulele fine (mucegai, acarieni, polen, particule fine precum viruși și bacterii etc.);
4- Filtrul exclusiv și patentat NanoCaptur care distruge permanent formaldehida*, cel mai periculos poluant din locuință.

Așa am aflat și eu ce este formaldehida – un gaz incolor cu miros înțepător. Avantajul la purificatorul Intense Pure Air este silențiozitatea. El funcționează toată noaptea în camera Ștefaniei și nu se aude nimic. Are mai multe moduri, dar noi îl lăsăm pe modul de noapte și pe automat. Astfel, el face toată treaba la viteza 1 și dacă e nevoie trece automat la o viteză mai mare. Are doi senzori de poluare: unul de particule și unul de gaz, iar noi putem vedea exact calitatea aerului din camera printr-un cerc luminos. Poate trece automat de la albastru (care arată o calitate normală a aerului) la mov sau roșu (care arată că aerul este foarte poluat), dar viteza se ajustează automat pentru a readuce prospețime în încăpere.

*Se poate observa că în momentul realizării fotografiei aerul în cameră nu era unul normal, ci era destul de poluat, culoarea indicatorului fiind roșie.

Funcționează foarte bine și pe post de lampă de noapte întrucât peste noapte trebuie să existe o sursă de lumină pentru a nu se speria domnița noastră. Este destul de ușor și putem să îl mutăm dintr-o cameră în alta. 

Pentru noi apariția purificatorului în casă a adus numai beneficii:

  • nopți dormite fără treziri de la tusea provocată de aerul irespirabil
  • somn mai liniștit chiar și când copilul e răcit și are muci. Respiră mult mai bine
  • mereu când intri în cameră ai senzația de aer curat și proaspăt
  • putem vedea cât de poluat e aerul din casă și dacă e nevoie să luăm măsuri
  • adulții cu probleme de respirație dorm mai bine și sunt mai fericiți.

Recomand cu mare drag să achiziționați un purificator în casă sau să împrumutați unul pentru testare dacă nu sunteți convinși că merită, pentru că trăim într-un mediu foarte poluat și ar fi păcat să nu ne bucurăm măcar acasă de un aer curat și de o familie sănătoasă.

Purificatorul de aer testat de noi, Intense Pure Air PU4020F0 poate fi cumpărat de pe emag, Flanco și Evomag și dacă vrei și tu să beneficiezi de produsele din campaniile BuzzStore te poți înscrie AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *