De prin lume cautate

Camerele din casa mea

Într-un colț al casei există o cameră albă, cu ferestre mari, tavan înalt. Aici domnește speranța. E o dezordine așezată de prea mult timp și care a transformat frumusețea în uitare, o cameră în care puteam să ne îmbrățișăm convertită într-o magazie pe care o evit a deschide. Uneori iau cheia uitată într-un colț de sertar și deschid ușa încet, iar ochii se uită superficial la muntele de lucruri aruncate și durerea din piept arată că secundele au fost de ajuns și trebuie să încui la loc. Poate răsucesc cheia de două ori ca data viitoare să am timp mai mult să mă gândesc dacă chiar vreau să dau draperia la o parte și să las lumina să gâdile fiecare particulă din camera asta. Ori să-mi răspund la întrebarea: Oare vreau să intru să văd mizeria pe care o am în propria casă?

Mă gândesc Oare ce s-ar întâmpla dacă m-aș apuca de făcut curățenie?. Voi descoperi lucruri uitate și care mă vor face să râd în hohote, dar îmi vor aduce și lacrimi? Poate le-aș arunca, unele le-aș aranja și păstra, iar camera asta ar fi luminoasă și un loc de joacă perfect, cu pereți în culorile curcubeului. Poate m-aș vindeca sau poate nu. Un alt scenariu ar fi să nu pot lupta cu mormanul de lucruri adunate și să reușesc să scot tot ce e la suprafață, însă piesele cele mai mici, uitate în colțuri sau pe covor, să fie cele mai dureroase precum piesele de Lego intrate în talpă ca un țăpuș. Până să realizez că trebuie să le strâng, eu fug deja căutând să îmi pun un plasture.

E seara. Pun căștile în urechi. Mă gândesc să deschid acea cameră și îmi fac curaj. Descui ușa și mă uit la multitudinea de lucruri cândva iubite. Îmi fac curaj și trec pragul și bag într-un sac de gunoi niște cutii aflate la suprafață. Am înghețat. Am privit lung la ce se afla sub una dintre ele și am decis să fug.

E dimineață. În fuga mea am lăsat ușa descuiată și tot trag cu ochiul sub cutie. Doare. Dar e bine. Va dura ceva până voi mai muta vreun lucru, dar am decis să nu mai încui camera.

Casa asta e suma celor 30 de ani și are multe camere. Azi am fost în camera adolescenței mele. Abuz.

Photo credit: i.pinimg.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *